Samtalsterapi Stockholm

Vi arbetar tillsammans för att hitta lösningar på det du upplever som dina problem.
Relationell Psykoterapi

Relationell Psykoterapi

Många som kommer till oss vill ha hjälp med problem som uppkommer i relationen till andra. Behandlingen börjar med att vi tillsammans identifierar dina anknytningsmönster, med andra ord de strategier och beteenden du använder dig av i nära relationer. Våra anknytningsmönster formas redan från den dag vi föds och anpassas under vår uppväxt för att vi skall få den omvårdnad och närhet vi behöver från våra vårdnadshavare. Dessa strategier är anpassade till att vara barn i vår ursprungliga miljö men kan ställa till det senare i livet då förutsättningarna förändras.

Då kan vi till exempel hamna i situationer där vi blir kuvade och konflikträdda eller arga och konfrontativa, vilket ofta skapar problem i våra vuxna relationer. I behandlingen får du lära dig nya sätt att hantera dina relationer utifrån vad du mår bra av, inte vad du lärt dig. Läs mer på hemsidan för International Association for the Study of Attachment (IASA) http://www.iasa-dmm.org.

Andra terapimetoder

Schematerapi

Brukar du fastna i destruktiva förhållanden, är du konstant svartsjuk, är du ständigt rädd för att bli avvisad och övergiven av vänner och partners, faller du ofta in i gamla negativa mönster.

Läs mer »

KBT

Kognitiv beteendeterapi (KBT) är en korttidsterapi vilket betyder att du vanligen träffar din terapeut mellan 3 och 15 gånger. Vi arbetar tillsammans för att hitta lösningar på det som du upplever som dina problem.

Läs mer »

Skräddarsydd behandling

Hos Östermalmsterapeuterna får du som klient skräddarsydd hjälp utifrån dina behov och önskemål. Vi jobbar med både korttidsterapi och längre behandlingar av mer komplex problematik.
För att kontinuerligt förbättra vår praktik är vi noga med att mäta exakt hur effektiva vi är som psykoterapeuter. Vi arbetar därför med ett koncept som kallas Feedback Informed Therapy (FIT) där vi använder oss av Scott D. Millers vetenskapligt utvecklade skalor (http://www.scottdmiller.com). Det innebär att du som klient får mäta dina framsteg och upplevelser av behandlingen regelbundet.

Kontakta oss

Fyll i formuläret nedan så tar vi kontakt med dig för vidare frågor och tidsbokning av samtal med någon av våra terapeuter.

Vi behandlar dina uppgifter med fullständig sekretess.